Tietojenpalautusta parhaimmillaan

Tietojenpalautusta parhaimmillaan

Tietojen palautus takuutyönä - ilmainen analyysi - pikapalvelu pikku rahalla

Etusivu Ohjeet Tekniikka Hinnasto
Tilaus Ehdot
Tietoa Palaute Yritys

Uutisia ja hyödyllisiä linkkejä

Kokoamme tälle sivulle linkkejä, artikkeleita ja uutisia digikuviin, muistivälineisiin sekä tietojen säilytykseen ja palautukseen liittyen.


26.1.10 - Turvallinen levyaseman tai USB-muistin irrotus

Osa tietojen katoamistapauksista on seurausta hallitsemattomasta USB-kiintolevyn tai -muistitikun irrotuksesta. Tietoja saattaa tuhoutua irrotetulta tai jopa tämän jälkeen kytketyltä muistilta. Kaikista Windows-käyttöjärjestelmistä löytyy pikakuvakepalkista nappi muistin turvalliseen irrotukseen, ja tätä kannattaa myös käyttää.

Windows:in omat valikot omat klikkailunsa, ja varsinkin, jos on kytkettynä useampi ulkoinen muisti, saattaa olla epäselvää, mikä mikin on. Tähän on saatavilla kätevä, ilmainen apuohjelma USB Disk Ejector, joka yksinkertaistaa irrotuksen yhden tuplanaksun päähän, ja toisaalta kertoo selkeämmin, mikä mikin levyasema on. Näin juuri oikean levyaseman irrotus on helppoa

Ohjelman voi ladata Google Code -sivuilta.
20.2.09 - Ennakoi kiintolevyn ongelmat

Ilmaisillakin ohjelmistoilla voit helposti tutkia kiintolevyn kuntoa jo ennen rikkoutumisepäilyjä. Saatavilla on hyviä diagnostiikkatyökaluja ja jopa ääninäytteitä rikkoutumassa olevista kiintolevyistä.

S.M.A.R.T (Self Monitoring Analysis and Reporting Technology) -tilastot kertovat kiintolevyn kunnosta kaiken oleellisen. Alkavan rikkoutumisen lisäksi data kertoo myös lämpötilan, josko kiintolevy käy liian kuumana, tai käytetyn levyaseman kokonaiskäyttötunnit. Hyvä, ilmainen ohjelma kiintolevyn ja sen S.M.A.R.T-datan tutkimiseen on HDD Scan 3.0.. Ohjelma ei vaadi asennusta, joten sitä on helppo käyttää vaikka USB-tikulta.

Jos epäilet kovalevyn äänen perusteella sen olevan hajoamassa, tarjoaa kanadalainen DataCent kymmeniä ääninäytteitä eri tyylein eläkeikäänsä lähestyvistä kovalevyistä. Ääninäytteet erimerkkisistä kiintolevyistä löytyvät DataCentin sivuilta.
30.11.08 - Nyt tiedot takaisin helposti vaihtokiintolevyllä

Jos palautetun tiedon määrä on hankalan suuri DVD-kopiointia varten, voit nyt saada tiedot takaisin myös 2.5" ulkoisella kiintolevyllä.

Saat muistivälineesi mukana pienen ulkoisen kiintolevyn, jolta kopioit tiedot itsellesi todella kätevästi. Mukana seuraa pehmustettu ja valmiiksi maksettu palautuskuori kiintolevyn palautusta varten.

Aluksi maksimi datamäärä tälle toimitustavalle on 160 GB. Hinta tälle palautustavalle on helppouden lisäksi edullinen, DVD-levykkeitäkin edullisempi jo noin 20 gigatavusta alkaen.
1.11.08 - Uusin palvelumme: tiedostojen nimeäminen samaan hintaan

Digikuvien nimet ovat alunperinkin vain numeroita, ja tietojen palautuksessa ei hakemistotietojenkaan palauttaminen tyypillisesti ole mahdollista. Myös MP3-tiedostot menettävät usein nimitietonsa.

Siptune vie tietojen palautuspalvelun taas hieman muita pidemmälle tarjoamalla samaan hintaan tiedostojen nimeämisen kuvan ottamisajan tai MP3 ID-tietojen mukaan. Lisäksi kuvatiedostojen tallennusajat päivitetään kuvausajan mukaiseksi, minkä ansiosta kuvien järjestely jälkeenpäin on jopa helpompaa kuin ennen tietojenpalautusta!

Kuvatiedostojen nimeämispalvelu on saatavissa myös omana palvelunaan. Näin saat esimerkiksi eri kameroilla samasta tapahtumasta otetut kuvat aikajärjestykseen. Kysy tarjous.
12.1.08 - Nyt tietojenpalautusasiakkaille myös uudet muistivälineet

Täysin uutena palveluna Siptune tarjoaa nyt palautustyöasiakkaille mahdollisuuden hankkia rikkoutuneen tai epäluotettavan muistivälineen tilalle uuden pikatoimituksena ja erittäin edullisesti.

Uutta muistivälinettä voidaan kätevästi käyttää palautettujen tietojen toimittamiseen takaisin asiakkaalle, ja samalla asiakas saa uuden, korvaavan muistin itselleen nopeasti ja vaivattomasti.

Saatavilla kaikentyyppiset muistikortit, -tikut, kiintolevyt ja ulkoiset kiintolevykotelot sekä kiintolevyjen asennuspalvelu.
3.1.08 - Varoitus: Windowsin asennus ja ulkoinen kiintolevy

Meille on saapunut useita Windowsin asennuksen yhteydessä osiointitietonsa hukanneita ulkoisia kiintolevyjä. (Missään näissä tapauksissa ulkoiselle levylle ei ole ollut tarkoitus asentaa mitään.)

Kaikissa tapauksissa tiedot on saatu palautettua, mutta ehdottomasti siis kannattaa irrottaa ulkoinen kiintolevy ja/tai muistikortti tietokoneesta uuden käyttöjärjestelmän asennuksen ajaksi.

Jos vahinko on jo tapahtunut, helpottaa tietää, että tietojen takaisinsaantiennuste on kuitenkin hyvä.
10.12.07 - Uutta! Tarkka hinta- ja toimitusaikalaskuri

Siptune tarjoaa ainoana tietojenpalautusyhtiönä tarkan laskurin, jolla voit etukäteen määrittää työn kustannukset ja keston.

Laskurin avulla voit myös helposti vertailla erilaisten palautusmahdollisuuksien ja kuljetustapojen vaikutuksia palautustyön hintaan ja nopeuteen.

> Avaa laskuri tästä1.12.07 - Rescue Biigle jatkaa uudella nimellä

Joulukuun alusta alkaen Rescue Biigle jatkaa toimintaansa Siptune Tietojenpalautus-nimellä.

Palvelun kiinteämpi integrointi Siptuneen mahdollistaa palvelun tason ja nopeuden parantamisen sekä jatkossa uudet lisäpalvelut.

> Kuka on Biigle?2.11.2007 - JPG-kuvat kertovat

Tiesitkö, mitä kaikkea tietoa JPG-kuvien otsikkotiedoista löytyy? Kuvan otsikkotiedoista näet ottoajan, käytetyn kameran tyypin, asetukset ja paljon muuta. Tässä esimerkki:

   File name  : 0805-153933.jpg
   File size  : 463023 bytes
   File date  : 2001:08:12 21:02:04
   Camera make : Canon
   Camera model : Canon PowerShot S100
   Date/Time  : 2001:08:05 15:39:33
   Resolution  : 1600 x 1200
   Flash used  : No
   Focal length : 5.4mm (35mm equivalent: 36mm)
   CCD Width  : 5.23mm
   Exposure time: 0.100 s (1/10)
   Aperture   : f/2.8
   Focus Dist. : 1.18m
   Metering Mode: center weight
   Jpeg process : Baseline
    

Ilmaisen, suoraan komentoikkunasta käytettävän jhead-ohjelman avulla voit halutessasi kurkata JPG-kuvan syvimmät salat. (Windows, Linux ja Mac.)

> Lataa jhead tästä20.9.2007 - Neljän ja kahdeksan gigatavun MicroSD-muistit tulevat

Pienissä laitteissa tämän hetken suosituinta MicroSD-muistityyppiä on nyt saatavissa jo melko yleisesti neljän, ja lisääntyvästi myös kahdeksan gigatavun versioita.

Muistit ovat uutta SDHC-tyyppiä, jota vanhemmat laitteet eivät tue, joten oman laitteen tuki kannattaa tarkistaa ennen tällaisen muistikortin hankintaa.

Rescue Biiglen lukijalaitteisto on nyt päivitetty tukemaan myös SDHC-muistikortteja, joten tervetuloa asioimaan kanssamme myös SDHC-tyypin muistien kanssa.
14.7.2007 - Vääntynyt USB-tikku ei enää ole lopullinen menetys

Käytössämme on nyt myös tarkkuusjuotoslaitteet, ja olemme onnistuneesti palauttaneet tietoja myös fyysisesti vaurioituneilta USB-tikuilta, joten mahdollinen vääntymä tai murtumakaan ei vielä tuota lopullista tietojen menetystä. Vahingon luonteesta riippuen yritämme saada kortin vielä pysyvästi käyttökuntoon tai ainakin hetkellisesti toimimaan tietojen palautusta varten.
30.11.2006 - Mennään bussilla :)

Otamme nykyisin vastaan ja käytämme pyydettäessä lähetykseen myös bussirahtia. Esim. alle 2 kg paketin lähetyksessä bussi on hieman postia halvempi vaihtoehto.
5 kg ja sitä painavammat paketit kulkevat kuitenkin edullisemmin postissa.

Esimerkkihintoja:
- alle 2 kg (esim. kiintolevy): bussirahti: 5.53 eur, posti: 7.40 eur
- alle 15 kg (esim. hyvin pakattu pöytäkone): bussirahti: 14.85 eur, posti: 11.10 eur

Linkit hintatietoihin:
> Matkahuollon rahtihinnasto
> Postin hintalaskurit
25.10.2006 - Palautetut tiedot nyt myös suoraan Rescue Biiglen palvelimelta!

Nyt voimme toimittaa palautetut kuvat tai tiedostot CD-R:n sijasta myös suoraan laajakaistayhteyden kautta. Näin tiedot on mahdollista saada takaisin jopa muutamassa tunnissa tallennusvälineen vastaanotosta.

Asiakkaan kanssa näin sovittaessa toimitamme asiakkaalle väliaikaisen internet-osoitteen ja salasanan tietojen noutoa varten. Suurin kerralla tallennettava tietomäärä on n. 740 MB. Tallennusväline palautetaan normaalina postilähetyksenä.
24.10.2006 - Palautustyöt nyt mahdollisia myös asiakkaan tiloissa!

Rescue Biiglellä on nyt käytössään myös kannettava laitteisto, jolla lähes kaikki palautustyöt voidaan suorittaa myös asiakkaan kodissa tai työtiloissa.

Rescue Biiglen toimitilat sijaitsevat keskellä eteläistä Suomea, Riihimäellä, joten matkakustannukset muodostuvat matkasta Riihimäeltä asiakkaalle. Asiakkaan tiloissa tehtävät työt hinnoitellaan aina tapauskohtaisesti.
21.10.2006 - Rescue Biiglen sivuille nyt myös helpommasta osoitteesta

Osoitteen hankaluudesta saadun palautteen pohjalta Rescue Biiglen sivuille pääsee nyt myös helpommin muistettavasta osoitteesta www.KUVATHUKASSA.com.

Siis, jos kuvat hukassa teillä on, muistakaa kuvathukassa.com. :-)8.7.2006 - Varoitus JumpDrive® muistikorttien lämpenemisongelmasta

U.S. CPSC (U.S. Consumer Product Safety Comission) varoittaa tiettyjen Lexar JumpDrive® USB-muistitikkujen ylikuumenemisvaarasta. Ylikuumeneminen saattaa aiheuttaa palovammoja käyttäjälle tai jopa tulipalovaaran.

Lue tarkemmat tiedot CSPC:n tiedotteesta.9.6.2006 - Digikuvapalvelut vertailussa

Mikrobitin toukokuun 2006 numero vertaili suomalaiset digikuvapalvelut. Suuria eroja löytyi jokaisella osa-alueella. Kokonaispisteissä voittajaksi selvisi Fuji Finland Oy.

Kooste tuloksista ja mainio Pistepuntari kuvapalvelujen vertailuun löytyy Mikrobitin Nettijatkoista9.6.2006 - Työasemien tiedostojen varmistus ontuu

Joka toinen PK-yritys jättää Tietokone-lehden mukaan työasemien tiedostot varmuuskopioimatta. Palvelinten tietojen varmuuskopiointi sen sijaan on paremmin hoidossa

Lue koko Tietokone-lehden artikkeli9.6.2006 - Turvallinen USB-muisti

Prosessori-lehti uutisoi toukokuussa 2006 USB-muistitikusta, jossa on varusteena sisäänrakennettu sormenjälkitunnistin. Tikkua voidaan käyttää tietojen varmentamisen lisäksi myös tietokoneen lukitsemiseen.

Lue koko uutinen9.6.2006 - Flash-muistit kasvavat

Muistien koko noin kaksinkertaistuu vuosittain. Huhtikuussa tästä saatiin taas todisteita, kun Tietokone-lehti tiedotti 8 gigatavun USB-muistin saapumisesta markkinoille.

Lue Tietokone-lehden uutinenWikipedia Suomi