7.5.08 - Avoin "mokkulareititin"
mullistaa mobiililaajakaistan mahdollisuudet


Siptune on tuonut markkinoille open-source-pohjaisen 3G-WLAN-reitittimen, joka tuo uusia mahdollisuuksia nopeasti lisääntyvään mobiililaajakaistan käyttöön. Ratkaisussa suosittu Asus WL-500g Premium on varustettu avoimella firmware-ohjelmistolla, jonka avulla kytkeytyminen mobiililaajakaistaan on tehty erittäin yksinkertaiseksi. Yksinkertaisuuden vastapainona ohjelmiston avoimuus mahdollistaa osaavissa käsissä hyvin edistyksellisiä, uusia käyttömahdollisuuksia.

Peruskäyttäjälle helppo

Tuote on kehitetty alunperin Siptunen 3G-antenniasiakkaiden toiveiden pohjalta, ja siksi laitteen myyntiversio on tehty täysin käyttövalmiiksi. Tällä hetkellä yleisin 3G-modeemi Huawei E220 sekä ZadaCOM 3G+ ovat kytkettävissä reitittimeen ilman lisäasetuksia, ja WLAN-verkon vahva WPA-suojaus on asetettu valmiiksi käyttöön. Myös muille modeemimalleille odotellaan tukea lähiaikoina.

Edistyneille käyttäjille edistyksellisiä ominaisuuksia

Linux-pohjainen open-source-käyttöjärjestelmä ja sen kehittäjät ja käyttäjät internetissä luovat pohjan uusille sovelluksille, lisälaitteille ja käyttökohteille. 3G-modeemin lisäantennilla varustettuna laite voi tarjota kiinteän laajakaistayhteyden langattomalla lähiverkolla jopa ainoaksi yhteydeksi tai automaattiseksi varayhteydeksi pääyhteyden rinnalle. Puolikiinteä asennus esimerkiksi työmaalle tai mobiili asennus erilaisiin kulkuvälineisiin tuovat internet-yhteyden ja langattoman lähiverkon edut aivan uusiin ympäristöihin. USB-portit tuovat mahdollisuuden monenlaisiin USB-laitteisiin sovelluksineen.

Uutta avoimuutta

Siptune OPEN WR1-tuotenimen tunnistava reititin on osa Siptune OPEN-tuotesarjaa, jota yhdistää laitteiden ja ohjelmistojen avoimuus. Oleellinen osa tuotteita on ohjeistus ja yhteisöllinen kehitystyö, ja itse laitteet voi hankkia haluamastaan paikasta tai jopa valmistaa itse. Ensimmäisinä tuotteina saatavilla on OPEN WR1 3G-WLAN-reititin ja OPEN AP1 WLAN-tukiasema. Lisää tuotteita, ohjeistuksia ja rakennussarjoja on tulossa valikoimaan kesän 2008 aikana.

Lisätietoja

Antti Turunen, puh. 040 769 6363, antti.turunen()siptune.fi.
Tuotteen tukisivusto
Siptune OPEN tuotesarja

Lehdistötiedote

Tämä tiedote pdf-muodossa

Kuvia tuotteesta

1280x960px kuvat klikkaamalla: